Judecătoria Buiucani a dispus astăzi prelungirea mandatului de arest în privința fostului președinte al Consiliului de Administrație BEM, Grigore Gacikevici, cu încă 30 de zile.

Amintim că Gacikevici a fost reținut pe 21 martie  curent, fiind bănuit de fraude bancare.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, pe numele lui Gacikevici există circa 10 dosare. Fostul șef CA, împreună cu 4 membri ai Comitetului de creditare al BEM au admis mai multe încălcări a regulilor de creditare, provocând BEM daune în proporție deosebit de mari.

La începutul lunii decembrie, Gacikevici a fost reținut și plasat în arest. Reprezentanții CNA au declarat că acesta este învinuit de eliberarea ilegală a creditelor în valoare de 260 de milioane de lei pentru 3 agenţi economici. 

În mai curent, CNA la reținut pe fostul șef CA BEM la fel pentru încălcarea regulilor de creditare. Atunci au mai fost reținuți fostul şef al Direcţiei juridice a BEM, Mihail Bejenari, directorul SRL Valiexchimp , Valentin Bodişteanu şi directorul SRL Moşbani, Mihail Moșin. 

Potrivit anticoruptie.md, la 5 noiembrie 2015, Judecătoria sectorului Buiucani urma să pronunţe sentinţa în privinţa lui Gacikevici, însă s-a decis reluarea cercetării judecătorești, pe motiv că instanţa ar fi avut nevoie de mai multă informaţie pentru luarea unei decizii.

Recursurile avocaților lui Gacikevici, privind eliberarea acestuia și cercetarea în starea de libertate au fost respinse de mai multe ori (vedeți aici și aici).

Potrivit legislației, pentru încălcarea regulilor de creditare, se prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii