Magistrații Judecătoriei Buiucani, au emis mandate de arest preventiv pentru încă 13 persoane implicate în dosarul licitațiilor trucate.

Andrei Grosu, șeful Direcţiei educaţie, tineret şi sport al sectorului Rîşcani al capitalei, și Dumitru Vatavu, adjunctul acestuia, au primit câte 30 de zile de arest în Penitenciarul nr.13. Jurista Direcţiei educaţie, tineret şi sport al sectorului Buiucani, contabilul-șef al Direcţiei educaţie, tineret şi sport al sectorului Centru, cât și Maria Cușnir, contabilul șef al Direcției educație, tineret și sport al sectorului Rîșcani au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată, instanța a emis 25 de zile de arest în Penitenciarul nr.13 pentru Tatiana Jigău, angajata unui SRL implicat în dosarul licitațiilor trucate. 20 de zile de arest pentru șeful secției Siguranța Alimentelor din cadrul Ministerului Apărării și 30 de zile de arest prevenit pentru Viorel Galașanu, șeful unei firme alimentare.

Majoritatea celor arestați prevenit vor fi plasați la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Amintim că ieri, alte patru persoane reţinute în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie, au primit mandate de arestare.

Potrivit CNA, cel puţin 23 de persoane sunt bănuite de trucarea licitațiilor publice, cauza penală a fost iniţiată la începutul lunii martie a anului 2016, iar pe parcursul urmăririi penale, au fost iniţiate peste 30 de cauze penale pentru abuz de serviciu, trafic de influenţă, corupere activă, corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 25 de ani de închisoare, amendă în valoare de până la 8000 de unități convenționale și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de 10 ani. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii