Angajații Poliției de Frontieră au reținut pe 15 noiembrie curent, o femeie din Ștefan Vodă, suspectată de trafic de ființe umane. Aceasta ar fi racolat o bătrână, pe care a impus-o să practice cerșitul în Rusia. Femeia a fost reținută în momentul în care încerca să părăsească hotarele țării.

Moldoveanca, în vârstă de 36 de ani, a fost reținută pe 15 noiembrie curent, în punctul de trecere Palanca. În cadrul investigațiilor desfășurate, s-a stabilit că femeia, folosindu-se de starea de vulnerabilitate, dar și de încrederea vârstnicilor, a racolat o locuitoare de 67 de ani, din s. Palanca, r. Ștefan Vodă. Pe parcursul anului 2012, bătrâna a fost de nenumărate ori impusă să practice cerșitul în Federația Rusă, iar ulterior, în circumstanțe nestabilite, aceasta a dispărut.

În acest context, oamenii legii au desfășurat un șir de acțiuni menite să destructureze activitatea ilicită a moldovencei, de etnie romă, specializată în exploatarea prin cerșetorie a victimelor traficului de ființe umane.

Pe faptul dat, a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de ființe umane. În prezent, bănuita se află în arest preventiv, pentru un termen de 30 de zile.

Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 12 ani.

Reamintim că recent, printr-o decizie a Judecătoriei Centru, o femeie din Ialoveni, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru o cauză similară. Aceasta a fost găsită vinovată de faptul că a exploatat în cerșetorie pe teritoriul Federației Ruse, o concetățeană.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii