Maria Olaru, o femeie din Chişinău, riscă să ajungă după gratii după ce a denunţat un poliţist pentru maltratare. Femeia, proprietară a unei spălătorii auto, are intentate pe numele său două dosare pentru huliganism. 

Maria Olaru spune că totul a început în vara anului 2015, când a solicitat intervenţia operativă a poliţiei ca s-o apere de doi bărbaţi agresivi. Aceştia ar fi agresat-o fiind nemulțumiţi cum le-a fost spălată maşina. Olaru a chemat poliţia, însă aceştia, în loc să-i ia apărarea, i-a susţinut pe clienţii buclucaşi, iar un poliţist a bătut-o.

Maria Olaru a depus o plângere la Procuratura sectorului Ciocana al Capitalei, însă asupra ei a fost intentat un dosar penal pentru huliganism. „Un cunoscut din poliţie m-a prevenit că vor să-mi facă dosar penal, dacă nu-mi voi retrage cererea. Pe urmă am fost șantajată direct de către procurori şi poliţiştii de la Ciocana să-mi retrag cererea, altfel voi sta la puşcărie. Eu am refuzat şi am spus că voi merge până la capăt”, ne-a declarat femeia. 

Ulterior, Maria Olaru a fost adusă forţat de către inspectorul de sector la Inspectoratul de poliţie al sectorului Ciocana, unde a fost ameninţată că va fi aruncată în subsol şi va face ani grei de puşcărie. Fiind supusă presiunilor pe parcursul mai multor ore, Maria Olaru a avut o criză de isterie, iar ofiţerul de urmărire penală i-a mai intentat încă un dosar penal pentru huliganism. 

Totodată, femeia fost părăsită de avocat chiar în biroul ofiţerului de urmărire penală, iar ceilalţi avocaţi, asiguraţi de către stat, nu şi-ar fi îndeplinit misiunea de apărător. 

Avocatul Vitalie Ţaulean susţine că este un caz fără de precedent, când apărătorii, în loc să apere drepturile clientului, merg mână în mână cu procurorii, care încalcă drepturile elementare ale cetăţeanului. „Clienta mea a fost provocată şi sub presiuni, a avut o cădere nervoasă. Ofiţerul de urmărire penală, dar şi avocaţii, în loc să cheme ambulanţa, au ameninţat-o şi au supus-o unui tratament discriminatoriu. Maria Olaru a fost filmată fără a fi anunţată şi i s-a făcut percheziţie corporală în prezenţa bărbaţilor. Mai mult, procurorul i-a intentat dosar penal, iar peste câteva ore a şi semnat ordonanţa de punere sub învinuire. Este ceva ieşit din comun”, a declarat apărătorul. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii