Portalul moldovacurata.md scrie că, angajaţii Fabricii de brâzeturi din Cahul, au declarat că în ziua în care PDM a luat listele de subscripţie de la Comisia Electorală Centrală, la Fabrică a fost convocată o adunare a lucrătorilor la care li s-a cerut să prezinte, obligatoriu, buletinele de identitate.

Fabrica este condusă de reprezentanta PD, Ludmila Antohi, care potrivit angajaților îi amenință în permanență cu demisia: „Am fost informaţi să venim la adunare, dar să avem şi actele de identitate la noi. Am semnat în nişte liste, nu ştim despre ce a fost vorba”, este citat un angajat, de către Moldova Curată. Mai mult ca atât, nici o persoană nu s-ar fi opus semnării, fiindu-le frică să nu fie dați afară de la serviciu.

Declaraţiile angajaţilor vin după ce preşedintele democraţilor, Marian Lupu, anunţa, la 3 septembrie curent, că graţie mobilizării pe care a demonstrat-o partidul, chiar din prima zi de când au fost luatele listele de la CEC, s-au adunat numărul suficient de semnături. 

Directoarea fabricii, Ludmila Antohi a negat că şi-a mobilizat angajaţii pentru a colecta semnături. „Nu am înţeles nimic. Ce adunare? Eu nu am făcut nici o adunare. Nu este adevărat”, a declarat Ludmila Antohi citată Moldova Curată.

Anterior și preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ar fi primit la birou mai multe mesaje precum că democraţii ar fi recurs la metode ilegale de acumulare a semnăturilor. 

Totodată, astăzi Platforma Demnitate și Adevăr, a depus la Curtea de Apel Chișinău o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale și a lui Marian Lupu, pentru încălcarea legislației la înregistrarea candidaturii reprezentantului PD, într-o zi de sâmbătă, în condițiile în care regulamentul prevede că un candidat poate fi înregistrat doar începând de luni până vineri.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii