O nouă şedinţă de judecată în dosarul grupului Petrenco a fost amânată, scrie unimedia.info. Examinarea dosarului a fost amânată pentru că avocata Ana Ursachi, nu s-a prezentat în instanță. 

„Ședințele se amână din motive artificiale din partea părții apărării. Astăzi nu s-a prezentat Ana Ursachi” a declarat unul dintre procurori, citat de Unimedia.

În același timp, Grigore Petrenco susține că Ursachi nu s-a prezentat din motiv că participă la ședința extraordinară a Uniunii Avocaților.

„Dna Ursachi nu a venit din motive întemeiate, deoarece participă la ședința extraordinară a Uniunii Avocaților. A trecut un an de când a fost aplicată măsura preventivă de arest, însă conform Curții Constituționale, orice măsură preventivă nu poate dura mai mult de un an. Noi cerem clarificări în acest caz. Este un dosar politic. Procurorilor li s-a spus să continue și îndeplinesc indicațiile politice. Procurorul Popa este subordonat lui Plahotniuc. Noi avem mai mult de 30 de martori în acest dosar”, a declarat Grigore Petrenco, citat de sursă.

De cealaltă parte, procurorul susține că decizia despre care vorbește Petrenco prevede doar arestul preventiv și arestul la domiciliu. „Inculpații nu au niciuna din aceste măsuri la care s-a referit Curtea Constituțională”, a menționat procurorul.

Ședința de judecată a fost amânată pentru mâine, ora 14:00.

Amintim că reprezentanții grupului Petrenco au fost reținuți în septembrie 2015, în urma protestelor desfăşurate în fața Procuraturii Generale, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii