10 săli de jocuri de noroc din municipiul Chişinău au fost percheziţionate de oamenii legii, la opt dintre aceste au fost depistate o serie de încălcări financiare şi neregulilor legate de comerţ. 

Respectivele percheziţii au avut loc în cadrul unei cauze penale, declanşate de Procuratura capitalei pe faptul evaziunii fiscale. Ofițerii de urmărire penală au stabilit, că acţiunile mai multor agenţi economici au implementat o schemă de sustragere a banilor declarând cheltuieli mai mari decât venituri. Astfel, în perioada anilor  2015 – 2016, managerii întreprinderilor  respective, au inclus în documentele contabile, fiscale şi cele financiare date denaturate privind veniturile şi cheltuielile.

Acest lucru a fost posibil, deoarece nu erau înregistrate toate încasările în aparatul de casă, nu erau reflectate  veniturilor reale în documentele contabile, iar aparatele de joc erau folosite ilegal, fără deţinerea unor licenţe. Ca rezultat  au fost tăinuite obiecte impozabile utilizate în cadrul desfăşurării activităţii economice în domeniul jocurilor de noroc, iar venitul obţinut nu erau reflectate în evidenţa contabilă.

Prin urmare, oamenii legii au dispus sigilarea încăperilor care aparţin acestor întreprinderi pentru a fi supuse unor verificări de către specialişti în metrologie  din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii