Organizatorii schemei de contrabandă cu haine, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste jumătate de milion de lei, au reușit să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Unul dintre ei a fugit cu un echipaj de poliție pe urmele lui.

Potrivit lui Vitalie Chișca, procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, cel mai probabil persoanele care au pus la cale schema au fost informate din timp că urmează a fi percheziționate și ridicate de către procurori.

„Cele două persoane suspectate de organizarea schemei de contrabandă cu haine au reușit să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin regiunea transnistreană și, din informațiile pe care le dețin, acum s-ar afla în Ucraina. Unul dintre suspecți a fost pe punctul de a fi oprit de către un echipaj mobil al poliției, acesta însă a demarat în trombă și a accelerat, ignorând semnalele oamenilor legii”, ne-a declarat Chișca.

Procurorul susține că la moment, autoritățile efectuează procedurile legale pentru a-i anunța pe cei doi fugari în căutare internațională.

Între timp, cinci persoane din grupul celor nouă suspecți în acest caz, au primit 30 de zile de arest, iar două persoane au fost plasate în arest la domiciliu prin decizia instanței de judecată. Printre persoanele reținute se află și un broker vamal, dar și șeful biroului de brokeraj vamal.

Potrivit procurorului, gruparea importa haine din România, declarând la organul vamal doar o mică parte a mărfii, cealaltă parte trecea hotarul țării fără a fi achitate taxe, astfel fiind adus un prejudiciu de peste jumătate de milion de lei. Procurorii cercetează dacă în această schemă sunt implicați colaboratori vamali.

Reamintim că vineri, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și ofițerii de la SIS au efectuat percheziții la Chișinău, Bălți și Strășeni.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii