Partenerul  de afaceri al liberalului Mihai Ghimpu a obținut în ultimii trei ani- contracte în valoare de zeci de milioane de lei cu instituțiile sobordonate Partidului Liberal. Informația a fost publicată astăzi, de către jurnaliștii de la Ziarul de Gardă. Potrivit  investigației, ”Get Premium” SRL, firma fondată de Vea­ce­slav Ceban are adresa juri­dică într-un fost sediu al partidului, ofi­ciu care apa­rţine astăzi fir­mei comune a lui Ceban și a lui Ghimpu, în care președintele Liberalilor deţine 34% din capi­ta­lul social.

Doar în anul 2015, Calea Ferată din Mol­dova, între­prin­dere con­dusă de libe­ra­lul Iurie Topală, a achi­zi­ţio­nat pro­duse petro­li­ere în valoare de 60 mili­oane de lei de la acest agent eco­no­mic.

Alte patru întreprinderi municipale care utilizează în activitatea lor de zi cu zi carburanţi i-au avut în calitate de furnizori pe cei de la „Get Premium”, înlocuind aproape în totalitate contractele de milioane cu statul, pe care le deținea o altă firmă a partenerilor lui Ghimpu „Parstar Petrol”. Acest lucru a avut loc, după ce „Parstar Petrol” a dispărut odată ajunsă în vizorul presei şi a organelor de drept.

În anul 2011, într-un raport de audit asupra gestionării patrimoniului public la ÎM „Parcul urban de autobuze” (PUA) pe anii 2009-2010, Curtea de Conturi (CCRM) sublinia că, în perioada auditului, PUA a achiziţionat tot de la „Parstar Petrol” „cantităţi mari şi costisitoare de combustibil şi lubrifianţi, fără analizarea şi selectarea ofertelor corespunzătoare, cu preţuri mai mari decât ale altor agenţi economici”. În total, au fost achiziţionate 6,1 mii de tone de motorină, cu 60,7 milioane de lei.

Menționăm că firma ”Get Premium” a apărut în 2013. Astăzi, aceasta are doi fon­da­tori, pe Vea­ce­slav Ceban, cu 99,9% din capi­ta­lul social, tot el, fos­tul admi­nis­tra­tor al „Par­star Petrol”, şi pe Vio­rel Popescu, care deţine doar 0,09%. Ceban, par­te­ne­rul lui Mihai Ghimpu de la firma ”Eurosim” , care este şi admi­nis­tra­to­rul com­pa­niei cu un capi­tal social de 8,1 mili­oane de lei.

Întrebat de reporterii de la Unimedia despre activitățile financiare ale partenerului său și implicare sa în afacerile cu carburanți, Ghimpu nu a dat explicații și a evitat presa.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii