Patru bărbaţi au fost reţinuţi de oamenii legii pentru producerea și comercializarea drogurilor, în special a marijuanei, în sumă totală de 1,5 milioane de lei.

Reținerea a avut loc în raionul Telenești, în timp ce suspecţii lucrau la ambalarea drogurilor care urmau să ajungă în Federația Rusă.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Diana Sochircă, a menţionat că membrii grupării au vârste cuprinse între 36 și 39 de ani, şi sunt locuitori ai raionului Telenești.

„Suspecţii au activat timp de trei ani. Anterior au fost bănuiţi de huliganism şi acţiuni similare de comercializare a drogurilor. Cunoaştem că bărbaţii au realizat droguri şi în Italia. În prezent, se întreprind acţiuni pentru a stabili alţi posibili membri ai grupării sau persoane cu care ar fi colaborat aceştia”, a specificat Sochircă.

Potrivit poliţiei, bănuiţii și-au amenajat un laborator într-o casă de locuit nefinisată din orașul Telenești, în care era instalată o uscătorie a plantelor de canabis, utilaje pentru selectarea și decuparea părților mai valoroase ale acestora, cântar electronic, ambalaj pentru transportarea drogurilor în mod camuflat, precum și alte obiecte care demonstrează că grupul dat avea o organizare bine pusă la punct, fiecare membru având rolul său bine determinat.

În cadrul perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ 15 kg de marijuană, pregătite pentru a fi transportate peste hotarele Republicii Moldova și mai multe plante de canabis care urmau a fi prelucrate. Valoarea totală a drogurilor depistate, ar constitui aproximativ 1,5 milioane lei.


Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore și urmează să fie aduse în fața instanței de judecată, pentru solicitarea aplicării măsurii preventive, sub formă de arest pentru 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii