Odată cu directorul Gimnaziului – internat nr.3, Igor Sandler, bănuit de trafic de copii, procurorii au anunțat și reținerea unui cunoscut om de afaceri, cel care ar fi profitat de copilul oferit de Sandler. Deși procurorii au oferit unele detalii, numele acestui businessman a fost ascuns cu multă grijă. Cert este că acesta nu este doar om de afaceri, dar are și o carieră politică.

Despre așa-zisul beneficiar al lui Sandler au fost multe speculații în presă, ba că este cetățean străin, ba că este un deputat. Unii credeau că este vorba despre Vasile Chirtoca, președintele concernului Daak-Hermes, alții au scris că ar fi un protejat al PDM.

În realitate, acesta este fondatorul și administratorul unei firme din Chișinău, câștigătoare a câtorva achiziții publice, fost membru și activist al PCRM, consilier local și persoană de încredere a candidaților comuniști la alegerile parlamentare din 2014.

Scoaterea din „anonimat”

Cel care ar fi abuzat minorul oferit de Igor Sandler contra unei sume de bani se numește Vladimir Drebot și are 40 de ani. 

drebot.jpg

Până la această vârstă, Drebot nu și-a întemeiat o familie și locuia împreună cu părinții, care au câte 69 de ani, într-un apartament cu suprafața de 60 metri pătrați de pe strada Sarmisegetuza, din Chișinău. 

Cei care îl apără pe Sandler, în special foștii săi subalterni, îl apără și pe Vladimir Drebot. Iată ce spune Aurelia Nedoșkovskaia, vice-director al Gimnaziului – internat nr.3: „Pe acest băiat îl cheamă Roma. Mama sa este bolnavă psihic, nu se știe cine e tatăl lui. Businessmanului, care este și sponsor al școlii noastre, i s-a făcut milă. A decis să-l ia sub protecția sa. El este tată a doi băieți și a înțeles că Roma nu este un copil rău. Toată săptămâna Roma o petrecea în internat, iar weekendul în familia acestui om de afaceri. Acolo Roma a întâlnit căldura unei familii adevărate. El a început să învețe mai bine, familia businessman-ului i-a cumpărat haine noi”. 

În realitate, Vladimir Drebot nu a fost și nu este căsătorit, și nici copii nu are. Fratele mai mic al lui Vladimir, în vârstă de 32 de ani, și-a schimbat câțiva ani în urmă numele de familie și nu locuiește cu părinții. Sora mai mare, în vârstă de 46 de ani, este căsătorită și are doi copii, care demult au atins majoratul.

Surse din poliție ne-au comunicat că Vladimir nu l-a invitat niciodată pe minorul pe care l-ar fi abuzat în apartamentul de pe strada Sarmisegetuza. Businessmanul a închiriat în acest scop un apartament pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al capitalei.

Un bărbat, care locuiește în vecinătatea oficiului lui Drebot, ne-a comunicat că adeseori acesta era vizitat de către un minor de vreo 14 - 15 ani. Când era timp frumos, băiatul venea cu bicicleta, iar odată chiar l-a ajutat să umfle un cauciuc. 

Afacerea și contractele cu statul

Vladimir Drebot este administratorul și unicul fondator al firmei Climavent SRL, care se ocupă cu instalarea, repararea și întreținerea echipamentelor de răcire și ventilare. Firma a fost fondată în martie 2006. Întreprinderea are oficial 4 angajați. Mâna dreaptă a lui Vladimir era fratele său.

În 2008, firma lui Vladimir Drebot a câștigat o licitație organizată de către Inspectoratul Fiscal Principal de Stat privind achiziționarea a 14 climatizoare, în sumă de 135,3 mii de lei. 

În baza de date a Agenției Achiziții Publice figurează alte două contracte ale SRL Climavent cu statul. În 2011, întreprinderea a câștigat licitația ce ține de instalarea motorului pentru sistemul de ventilare de la Institutul Oncologic, iar în 2015 a efectuat lucrări de reparație, în sumă de 118 mii lei, la sediul central al Inspectoratului Ecologic de Stat.

Sediul Climavent SRL se află pe strada Mihai Eminescu din Chișinău. Acolo am găsit ușile închise. 

firma drebot.jpg

Un vecin ne-a comunicat că nu l-a văzut demult pe director și că în ultimul timp sediul este mai mult închis, doar uneori mai apare fratele acestuia.

Bărbatul ne-a spus că deseori, Drebot organiza chefuri în oficiu, la care participau colonei de poliție și alți „oameni mari”.

Solicitat de CrimeMoldova, fratele lui Vladimir Drebot a declarat că firma lucrează în regim normal și a refuzat să facă alte comentarii.

Vladimir Drebot figurează și printre fondatorii SRL Insisvent Prim. Întreprinderea a fost fondată în 2012, în urma reorganizării Societății pe Acțiuni Monttehsan.

La Monttehsan a lucrat mai mulți ani în calitate de sudor tatăl lui Vladimir Drebot, care în 2006 a fost decorat de către fostul președinte comunist, Vladimir Voronin, cu medalia „Meritul Civic”.

Consilier și persoană de încredere a comuniștilor

Vladimir Drebot a fost mai mulți ani membru și activist al PCRM. În urma alegerilor locale din 2011, tânărul comunist intră în posesia unui mandat de consilier local al Primăriei orășelului Codru, din municipiul Chișinău, chiar dacă nu are nimic comun cu localitatea respectivă. 

În campania electorală pentru scrutinul parlamentar din anul 2014, Vladimir Drebot a fost unul dintre cele 555 de persoane de încredere ale PCRM, care au făcut agitație electorală în favoarea acestui partid. 

La alegerile locale din 2015, Vladimir Drebot s-a înscris în cursa pentru un nou mandat de consilier în Primăria orășelului Codru. Pe lista PCRM, alături de Vladimir Drebot, mai figurează fratele său și un vecin de pe strada Sarmisegetuza.

Vladimir Drebot consilieri.png

Niciunul dintre cei înscriși în lista respectivă nu a ajuns însă consilier.

Tot în 2015, Vladimir Drebot a făcut agitație electorală în favoarea candidatului PCRM la funcția de primar al capitalei, Vasile Chirtoca, directorul companiei Daac-Hermes.

Chirtoca este sponsor oficial al Gimnaziului – internat nr.3 și a fost în repetate rânduri oaspete de onoare la diferite festivități organizate în cadrul instituției.

După reținerea lui Sandler și Drebot, Vasile Chirtoca, care este și consilier PCRM în Primăria Chișinău, s-a arătat vădit deranjat că jurnaliștii și-au amintit că este sponsorul școlii. 

Vasile Chirtoca.png

Sursa: kirotka.md

„Dl Sandler şi-a făcut duşmani, care îl sapă. Sper că organele de drept vor descoperi cine în această ţară se ocupă cu traficul de copii şi cine doreşte să curme acest lucru”, a declarat Chirtoca într-un interviu pentru portalul noi.md. 

Solicitată de CrimeMoldova, Ludmila Boiadji, secretara Comitetului raional al PCRM din sectorul Centru al capitalei, ne-a declarat că Vladimir Drebot nu mai este comunist. „Noi l-am exclus din partid cu vreo doi ani în urmă, după alegerile locale din 2015. N-am știut că este învinuit într-un dosar atât de grav. Drebot a fost exclus pentru altceva. Bine că am scăpat de el la timp. Dar nu vă faceți griji, Drebot va scăpa de închisoare. Are „krîșă” (protecție) serioasă în Partidul Democrat”, ne-a declarat comunista.

Povestea milionului

Potrivit unor surse, la etapa urmăririi penale, victima lui Sandler și Drebot ar fi făcut declarații împotriva celor doi. În ședința de judecată însă minorul își schimbă declarațiile și susține în fața instanței că nu a fost niciun abuz, că Vladimir Drebot a avut grijă de el, că acesta îi oferea cadouri pentru că intenționa să-l înfieze și că dorește foarte mult să fie înfiat anume de Drebot. „Igor Sandler i-a făcut cunoștință minorului cu omul de afaceri doar în scop de înfiere. I-a vrut doar binele. Acest copil își dorește foarte mult să fie înfiat anume de acest businessman”, a declarat Roman Aronov, avocatul lui Sandler și Drebot.

După această turnură, s-a vehiculat că minorul, care se află la un centru de plasament, ar fi fost influențat de adepții lui Sandler și Drebot și că înainte de a face declarațiile în instanță, acesta s-ar fi ales cu un ceas scump.

Se mai vehiculează și suma de un milion de euro pusă în joc pentru achitarea celor doi. 

ina sandler.jpg

Banii ar veni din partea Inei Sandler, mama directorului Gimnaziului-internat nr.3, despre care se spune că este o femeie bogată și cu legături influente, după ce a deținut mai mulți ani o funcție importantă în domeniul alimentației publice. 

Investigații, trafic de copii, Igor Sandler, om de afaceri
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

schwandler

24:67 03.04.2018

Lucrurile iau o turnura inedita. Partidul, pe langa faptul ca ne hraneste si ne indruma, mai nou ne mai si f...

Ответить

President

24:67 25.02.2018

Эта статья на уровне сплетен: якобы, по слухам, сосед сообщил и т.д. Речь идёт о многих судьбах, которых вы купаете в грязи и сплетнях. Любого из вас псевдо-журналисты я обвиню в ворвстве и педафилии, выложу в интернет инфу о вас и ваших родителях и вы никогда не отмоетесь от грязи. На кого рассчитана эта статья? На безграмотное быдло? Так вы добились успеха, поздравляю. Такие, как вы в средние века выкрикивали «так она ведьма!» и женщину сжигали на костре. А Сандлера уже седьмой месяц ждут трое маленьких деток, Кто пострадал? Подросток заявил, что никто его ни в какое сексуальное рабство не отдавал. Более того, он хочет чтобы его усыновил бизнесмен. У вас, что только педафилы на уме? А нормальны и добрым уже не может быть челове? Ну давайте посадите этих двоих и что будет с парнем? После суда ему дадут под зад коленкой и никому он не будет нужен. И про него забудут все: судьи, полиция, непонятная американская свидетельница Барлоу и вы , в том числе журналисты. А у парня может единственный шанс в жизни обрести отца, получить поддержку в жизни, получить образование и т.д. Может стоит и другую сторону изучить повнимательней, может и не такие плохие люди, как нам преподнесли полиция и журналисты?

Ответить

MATASARU

24:67 23.02.2018

dupa culese se vorbeste.. ca minorul/partea vatamata intre timp a fost cumparat cu un ceasornic scump...si deja in fata instantei vorbeste in favoarea lui Sandler.... ***cine se ia cu mine la ramasag ca Sandler nu va sta in puscarie? * Comunistul Drebot, posibil sa fie gruzit ...***totusi 1 000 000 de euro

Ответить