12 angajați cu funcții de examinatori ai conducătorilor auto din municipiul Chișinău, angajați ai ÎS CRIS Registru, au fost suspendați din funcție, urmare a unei anchete de serviciu interne, care a scos la iveală mai multe abateri în executarea atribuțiilor de serviciu. Totodată, 17 permise auto obținute prin fraudă urmează a fi anulate.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor, care menționează că a inițiat aceste măsuri pentru excluderea corupţiei şi asigurarea unor condiţii transparente la obţinerea permiselor de conducere.

În cadrul anchetei preliminare efectuate de Serviciul Securitate și Regim al ÎS CRIS Registru, urmare a verificării modului de desfășurare a examenelor pentru obținerea permiselor de conducere la proba practică, s-a constatat că a fost admisă calificarea nejustificată a mai multor candidați.

Abaterile au fost constatate prin contrapunerea punctelor de penalizare din chestionarul fiecărui candidat, cu înregistrările video și calificativul atribuit. De asemenea, au fost acumulate probe care demonstrează obținerea permiselor de conducere de către unii candidați prin fraudare.

Pe parcursul zilei de azi, CNA și Procuratura Anticorupție, cu suportul Secției Securitate și Regim din cadrul ÎS CRIS Registru au inițiat și au petrecut  percheziții atât în sediul DIÎT, cât și la domiciliul unor persoane terțe implicate în favorizarea obținerii permiselor auto. Acestea sunt suspectate de trafic de influență

Acțiunile organelor legii au ca scop colectarea probelor ce ar confirma obținerea frauduloasă a permiselor de conducere, precum și implicarea angajaților din cadrul ÎS CRIS Registru în acțiuni ilicite.

Este de menționat că în ultimul timp presa a elucidat mai multe cazuri de eliberare a permiselor auto, prin mituirea funcționarilor.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii