Peste 15 mii de țigarete nedeclarate, care urmau a fi comercializate ilegal pe piața neagră a Uniunii Europene, unde ar fi generat un profit de peste 3 000 de euro, au fost depistate ieri la diferite puncte vamale, cu ajutorul câinilor de serviciu.

Primul caz a fost înregistrat în postul vamal Leușeni, unde inspectorii, cu ajutorul unui câine antitabac, au depistat în torpedoul  unui autoturism, 7 540 de țigarete de mărcile Rothmans şi Winston, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie aparțineau unui cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi post vamal au fost contracarate alte 2 tentative de trecere ilicită a țigaretelor, ascunse în două autovehicule. Și de această dată, produsele de tutungerie au fost depistate cu ajutorul uni câine de serviciu. În rezultatul controalelor fizice ale celor 2 automobile, vameșii au confiscat 5 440 de țigarete de diverse mărci, timbrate RM.

Al patrulea caz de contrabandă a avut loc la vama Cahul, unde vameșii, asistați din nou de un patruped, au depistat 2 440 de țigarete Ashima, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Țigaretele erau ascunse într-un loc special amenajat în spatele banchetei șoferului unui autocar, care transporta pasageri şi colete neînsoţite spre Italia.

Toate țigaretele au fost ridicate și confiscate, iar contravenienții urmează a fi atrași la răspundere conform legislației în vigoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii