Într-un interviu pentru News Maker, Platon, face noi dezvăluiri. Omul de afaceri declară că Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală au acoperit furtul din sistemul bancar, iar Filat a fost atras în această combinație de către Ilan Shor.

„Filat i-a împrumutat bani lui Shor cu o dobândă foarte mare, mulți bani, am fost martor. Ce era cu acești bani, de unde el i-a luat, eu nu știu. Mai știu că ei au fost parteneri în unele afaceri, pe care le-a gestionat Shor. El a crezut orbește în Shor și Plahotniuc, care l-au prostit ca pe un iepuraș.” spune Platon.

Platon mai declară că: „De ce în august 2014, când nu se cunoștea nicio criză, guvernarea își asumă dintr-o dată responsabilitatea de a modifica legea, potrivit căreia ea are dreptul să emită garanții ocolind parlamentul? Nimeni nu a avut curajul să facă așa ceva timp de 23 de ani, iar acum au mers la acest pas brusc. Deci planul operațiunii a început să fie pus în aplicare în luna august. Comic este faptul că în toată treaba asta argumentul de bază de a-l convinge pe Leancă să semneze legea a fost „pericolul pe care îl prezintă Platon pentru sistemul financiar, care în orice moment este în stare să distrugă sectorul bancar la cererea FSB”.

Platon pomenește și de Andrian Candu, despre care afirmă ca ar fi fost responsabil în Guvern de „blocul economic”. „Candu a fost coleg cu Dorin Drăguțanu în cadrul companiei Pricewaterhouse Coopers. Candu este cel care i l-a adus pe Drăguțanu lui Plahotniuc în 2009, pentru a fi pus în fruntea Băncii Naționale” afirmă fostul deputat.

Platon a precizat și ce legături are cu Frontier Solutions.

„Avocaţii mei din Ucraina au contactat această companie după ce am fost arestat în Ucraina. Ei s-au adresat în SUA după ce au aflat din presă că furtul miliardului este investigat de această companie şi au încheiat un acord cu ei. Eu nu am fost anunţat deoarece nu aveau acces la mine”, spune Veaceslav Platon.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii