La Curtea de Apel a avut loc o nouă şedinţă în cazul lui Veaceslav Platon. Avocaţii acestuia au contestat decizia magistraţilor de la Judecătoria Buiucani privind prelungirea mandatului de arestare dar, Curtea de Apel a respins recursul apărării.

Totodată, apărarea lui Platon a solicitat și recuzarea completului de judecători de la Curtea de Apel care examinează cererea privind contestarea mandatului de arestare, desfășurarea ședințelor publice, precum și audierea a doi martori, dar și aceste cereri au fot respinse de către magistrați.

Veaceslav Platon, a afirmat că, a solicitat recuzarea deoarece „toţi sunt angajaţii lui Plahotniuc”. Platon a declarat că, Plahotniuc, trebuia arestat în urma declarațiilor făcute de el.

Procurorul Andrei Băieșu, a declarat că, este vorba de niște acțiuni tendențioase și că procesul este tergiversat intenționat de apărarea lui Platon.

Avocații lui Platon cred că, decizia magistraţilor de la Judecătoria Buiucani este nefondată şi au cerut eliberarea lui.

În timpul ședinței, avocata lui Platon, Ana Ursachi, a declarat pentru presă că: „Cei care-l păzesc pe Veaceslav, ne-au interzis să discutăm cu el și să păstrăm liniște în sală. Când s-a pomenit numele lui Plahotniuc, persoana care face parte din colaboratorii care-l escortează pe Platon, a devenit nervos și ne-a interzis să vorbim. Lucrurile o iau razna totalmente.” Avocata crede că tot ce se vorbește în sala de judecată nu este secret şi informaţia se transmite prin intermediul emiţătoarelor pe care le poartă poliţiştii.

Menționăm că, anterior Judecătoria Buiucani i-a prelungit mandatul de arestare preventivă lui Veaceslav Platon cu încă 30 de zile.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii