Omul de afaceri Veaceslav Platon, a reacționat în urma acuzațiilor Procuraturii Anticorupție care a deschis un dosar penal pe numele său.

Presa scrie că Platon se află în Ucraina și că a decis să plece din Moldova din cauza neîn­țe­le­ge­ri­lor între el și Pla­ho­t­niuc.

Platon declară că nimeni nu l-a invitat la audieri, iar episodul de astăzi este datorat faptului că ar avea un conflict mai vechi cu Vlad Plahotniuc. Astfel, acesta a punctat că este de acord să fie audiat de procurori prin intermediul unei conferințe video. Declarațiile au fost făcute pentru Ziarul de Gardă

„Pla­ho­t­niuc a aflat că eu am ofe­rit mai multă infor­ma­ție des­pre fur­tul mili­ar­du­lui orga­ne­lor de drept din mai multe țări și des­pre multe alte ile­ga­li­tăți comise de el. De aceea, con­si­der că acest dosar este unul fabri­cat, bazat pe unele decla­ra­ții făcute de Ilan Shor și ghi­dat de Vlad Pla­ho­t­niuc”, a declarat acesta pentru zdg.md.

De asemenea, omul de afaceri susține că: "Eu am peste 40 de ore de înregistrări cu Ilan Shor în care foarte clar se vede cum eu nu am nicio vină în toată această istorie și unde se vede foarte clar cine este beneficiarul acestei scheme", susține Veaceslav Platon care, prin avocații săi, a transmis deja către Interpol explicații despre acest dosar, comunică  unimedia.info.

„Da, recu­nosc, am pri­e­te­nit mulți ani cu Shor și am cola­bo­rat cu Pla­ho­t­niuc, de aceea acum ei mă leagă de fur­tul din sis­te­mul ban­car, însă, mare noroc a fost atunci când în febru­a­rie 2014 am decis să plec din Mol­dova din cauza neîn­țe­le­ge­ri­lor între mine și Pla­ho­t­niuc”, a adăugat acesta. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii