O grupare criminală specializată în falsificarea medicamentelor anabolizante și transportarea lor prin contrabandă în România și alte țări UE, a fost identificată de poliție. Pe 7 noiembrie curent, oamenii legii au reținut în flagrant trei membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani.

Potrivit IGP, reținerea a doi membri ai grupării criminale a avut loc în flagrant la vama Sculeni, imediat după controlul vamal, iar capul grupării a fost reținut în municipiul Chișinău.

Preparatele anabolizante  erau  transportate în locuri special amenajate, în pereții dubli ai unui microbuz de pe ruta Chișinău-Iași.

La domiciliile bănuiților au fost efectuate 9 percheziții, unde a fost depistată o linie clandestină de contrafacere a substanțelor anabolizante, care pot dăuna sănătății consumatorilor.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor  au fost depistate și ridicate anabolizante ambalate sub formă de pastile și substanțe injectabile, în valoare de 1 mln. 200 mii lei.

88_0.jpg

 igp.gov.md

Oamenii legii au mai găsit la domiciliul capului grupării,  înscrisuri de tip „ciornă” privind activitatea ilegală pe care o gestiona, precum și bonuri fiscale, bancare, etc.

Pe acest caz a fost pornită o procedură penală pentru practicarea ilegală a activității de întreprinzător, evaziune fiscală, și contrabandă în proporții deosebit de mari, cele trei persoane bănuite, fiind reținute pentru 72 de ore.  

Detalii despre operațiunea de reținere au fost oferite și în cadrul unei conferinței de presă, susținută astăzi de reprezentați ai IGP.

Astfel, potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, Igor Pulbere, „România era prima țară de tranzit, ulterior, unul din membrii grupării criminale pleca înainte cu un automobil personal sau cu un microbuz și transporta anabolizantele în alte țări din UE”.

Șeful Direcției Investigarea Fraudelor Economice, Alexei Bacoș a declarat că, organizatorul schemei, nu este angajat în câmpul muncii și are studii farmaceutice. Acesta a mai precizat că, „anabolizantele favorizau creșterea artificială a masei musculare, în special, la sportivi”.

După finalizarea anchetei, în privința persoanelor implicate în contrafacere și contrabandă cu anabolizante, se va înainta un demers în instanță pentru aplicarea arestului preventiv de 30 de zile.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii