Afaceri extrem de dubioase în cadrul portului Giurgiulești cu implicarea unor foști comuniști, oameni de afaceri, companii azere, elvețiene, olandeze și angajați BERD au fost descoperite de un grup de jurnaliști din Moldova, România și Ukraina în investigația ”Steagurile false ale Republicii Moldova: conexiunea azero-olandeză” publicată de portalul anticoruptie.md.  

harta.png

Locația Portului Giurgiulești. Sursa: http://www.mtid.gov.md/ (2009)    

Punerea pe roate a afacerii 

Povestea afacerilor de la Giurgiulești a început în 1993, când ex-premierul Andrei Sangheli împreună cu cabinetul de miniștri, au propus crearea unui port în zona de vărsare a Prutului în Dunăre. 

harta1.png  

Planul General. Sursa: http://www.mtid.gov.md/ (2009)

Pentru a pune în practică inițiativa, Guvernul a contractat de la BERD un credit de 25,5 mln dolari. După 10 ani de la inițierea proiectului însă, au fost realizate doar 30% din activitățile preconizate.

Deja în 2004, noua guvernare reprezentată de comuniști a ”resuscitat” proiectul, încheind un contract de concesiune pe 99 ani cu 3 companii din Azerbaidjan - Azpetrol, Azertrans şi Azpetrol Rafinery – subsidiare ale unei companii gigant din Baku, în schimbul unor investiții de 250 mln dolari. Pe lângă investiția promisă, azerii urmau să stingă și datoria RM față de BERD și să construiască un terminal petrolier, așa cum prevedea proiectul inițial.

Astăzi comuniștii îi acuză pe foștii membri (Lupu, care a semnat Acordul de investiții și Dodon, care a semnat actele conexe în calitate de ministru al Economiei) de cedarea portului Giurgiulești în condiții neavantajoase pentru stat.

Acordul de investiţii privind Portul Internaţional Giurgiuleşti, semnat la 29 decembrie 2004, a fost publicat recent de către fostul deputat comunist Aleksandr Petkov (fost coleg de partid cu Lupu și Dodon), care a mai sugerat că, ”PI Giurgiulești este actualmente la călcâiul lui Plahotniuc, prin persoana companionului acestuia, Vaja Jhashi, care profită cetăţenia sa americană”. 

Capul afacerii    

moser.pngPersonajul principal al afacerii Giurgiulești este Thomas Mosser şi compania olandeză Easeur Holding BV.

După ce a activat în cadrul Băncii de Dezvoltare a Germaniei, Moser s-a angajat în 96 la BERD, în echipa care dezvolta proiecte în domeniul petrolier.

Peste 3 ani (1999), acesta devine angajat la biroul Preşedintelui BERD (Horst Kohler, ulterior conducător al FMI în perioada 2000-2004).

În 2001, Moser este numit șef al oficiului BERD în Azerbaidjan, iar în 2003 - primul vicepreşedinte al unui Departament din cadrul companiei Azpetrol.

În 2005, acesta preia Azpetrol, Azertrans şi Azpetrol Rafinery, redenumindu-le în Bemol Retail, Danube Logistics şi Bemol Rafinery, după ce şeful anterior al Azpetrol - Rafiq Aliev, a fost arestat la Baku.

În aceeași perioadă, în presa din Quatar, Moser declara despre inițiativa construirii unui terminal petrolier în RM. Acesta cunoștea situația proiectului de la portul Giurgiulești, fiind cel care a negociat în perioada 2001-2003, rambursarea datoriei RM către BERD.

Conform acordului de investiții cu RM, produsele petroliere importate prin port, au fost scutite de taxe vamale şi TVA. Companiei BEMOL, i-a fost acordat dreptul de a calcula TVA la vânzarea benzinei/motorinei. Aceasta a fost scutită și de achitarea accizelor, deși preţurile la produsele BEMOL nu s-au deosebit şi nu se deosebesc de cele ale altor operatori de pe piaţă.

Ping-pong financiar    

În 2011, Easeur Holding BV, având datorii foarte mari, a convenit cu creditorul principal - Credit Suisse şi creditorul subordonat - New Ventures Capital NV (deţinută de Rafiq Aliev) asupra stingerii datoriei faţă de Credit Suisse. 

În condițiile convenite, Danube Logistics Holding BV (instituit de către Credit Suisse şi T. Moser) a achiziţionat de la Easeur Holding BV - 80% din acţiunile Danube Logistics SRL, preluând şi datoriile acesteia faţă de Easeur Holding BV şi Bemol Retail SRL. În schimbul acestor active, Danube Logistics Holding BV a preluat împrumutul Easeur Holding BV faţă de Credit Suisse și față de terți, în valoare de cca 36,1 milioane de dolari.

În 2015, între Danube Logistics și Easeur Holding au intervenit neînțelegeri, soldate cu inițierea proceselor de judecată.

False flag.png

Video:

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii