Președintele Judecătoriei Centru din Chișinău, Ion Țurcan ar avea legături dubioase cu omul de afaceri din lumea interlopă, Ion Vânaga. Cel puțin așa declară Șeful Serviciului de Informații și Securitate Mihai Bălan, care a depus o sesizare la Inspecția Judiciară, pentru ca să fie cercetat acest subiect. 

Potrivit lui Bălan, Țurcan a emis o ordonanță judecătorească ”dubioasă” pe 4 aprilie 2012 și ar fi primit drept recompensă de la partea interesată în proces, Ion Vânaga, o armă de vânătoare de producție italiană. Arma fusese cumpărată de la un magazin specializat din țara noastră, prețul cadoului pe piață la acea vreme era de 45 de mii de lei. Omul legii și-a perfectat imediat un permis de portarmă. 

Mai mult ca atât, magistratul ar mai fi fost răsplătit de același Vânaga cu o vacanță în România, unde magistratul ar fi plecat cu toată familia cu un „Range Rover” aflat „în posesia camuflată” a interlopului. 

SIS mai arăta că Țurcan ar da indicații judecătorilor pe care îi are în subordine să dicteze verdicte „convenabile” în dosare în care are interes. 

Țurcan a negat învinuirile, iar Inspecția Judiciară, dar și Plenul Colegiului disciplinar au stabilit că învinuirile aduse magistratului „nu fac parte din lista abaterilor disciplinare”, iar sesizarea SIS ar fi „neîntemeiată”.

Serviciul de Informații și Securitate nu a fost de acord cu decizia Inspecției Judiciare și s-a adresat la CSM. Consiliul Superior al Magistraturii urmează să se pronunțe în ședința de mâine vizavi de acest subiect.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii