După apariția în presă a Listei cu numele potențialilor agenți de patrulare, care ar fi fost reținuți ieri de procurorii anticorupție, Procuratura a venit cu câteva precizări.

Potrivit comunicatului instituției, numele unor inspectori de patrulare, apărute în respectiva listă, într-adevăr sunt vizate în investigaţiile penale ale procurorilor, soldate cu reţinerea pentru 72 de ore a 28 de inspectori de patrulare. 

Cu toate acestea, lista nu ar fi fost făcută publică de către procurori. Potrivit instituției, această informație poate induce în eroare atât publicul, cât şi angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare, vizaţi în această listă.

De asemenea, procuratura anunță că în prezent, acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii continuă, pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor poliţiştilor în privinţa cărora există probe că ar fi implicaţi în acţiuni de corupție.

Procuratura consideră că prin publicarea listei cu numele pretinselor persoane reţinute se încearcă zădărnicirea acţiunilor de combaterea a actelor de corupţie întreprinse de instituție.

Amintim că ieri au fost reținuți 28 de agenți de patrulare suspectați de acte de corupție, iar astăzi, site-ul omega.md a publicat lista potențialelor persoane reținute.

1477463484_pol-mita1.jpg

    omega.md

Inspectorii de patrulare au fost reținuți în timpul unei ședințe la Ministerul de Interne, după ce au fost filaţi timp de mai multe zile.


Operaţiunea ar avea la bază mai multe acţiuni de flagrant, care s-ar fi desfășurat în ultimele zile, în care agenți sub acoperire i-au filmat pe polițiști cum luau mită, ca să nu dea amenzi pentru diferite contravenții din legislația rutieră, inclusiv consum de băuturi alcoolice la volan.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii