CNA și Procuratura Anticorupţie efectuează mai multe percheziții la vămile Tudora și Palanca dar și acasă la vameși.

Informația a fost confirmată pentru realitatea.md de către șefa serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi. "Operațiunea are loc în vămile Tudora și Palanca. Mai multe detalii nu pot oferi la moment, acțiunea e în desfășurare, au loc perchezitii în cele două vămi și la domiciliile mai multor lucrători vamali", a declarat aceasta.

În acest moment, cele două posturi vamale sunt închise de către anchetatori şi nimeni nu poate traversa frontiera.

Până în acest moment au fost reţinuţi 5 vameşi, dar acţiunea este în desfăşurare. Deschide.md scrie că, este posibil ca o mare parte dintre vameşii prezenţi în cele două puncte de frontieră sa fie renţinuţi astăzi de procurorii anticorupţie.

Update 9:39- Opt vameși au fost reținuți într-un dosar de corupție pasivă.

Într-un comunicat de presă, Serviciul Vamal a precizat că, a luat act de acțiunile desfășurate astăzi de CNA și procurorii anticorupție, precum și de reținerea mai multor colaboratori ai instituției. Acțiunea de astăzi are la bază informații și materiale operative furnizate de către Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal, se spune în comunicat.

Serviciul Vamal își exprimăm regretul pentru extinderea timpului de așteptare în cele două puncte de trecere a frontierei, provocată de o situație obiectivă. 

„În ceea ce privește investigația inițiată de organele de anchetă, ne abținem de la orice comentarii până ce operațiunile de astăzi vor fi integral finalizate și vom avea declarații oficiale din partea anchetatorilor” comunică instituția.

Update 11:00- CNA și Procuratura Anticorupţie au reținut 15 vameși. Informația a fost confirmată de ofițerii de presă ai CNA. Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore.

Update 14:20- Șeful Biroului vamal Bender alături de 20 de vameşi au fost plasaţi în Izolatorul CNA pentru 72 de ore. 

Update 16:30- 28 de anga­jaţi vamali au fost reţi­nuţi în urma des­cin­de­ri­lor pro­cu­ro­ri­lor anti­co­ru­pţie şi CNA. Operaţiunea continuă.

25 din­tre aceștia au fost pla­sați în izo­la­to­rul Direc­ției de Poli­ție a Muni­ci­pi­u­lui Chi­și­nău, iar alții trei, în cel al Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție. Infor­ma­ția a fost con­fir­mată pentru ZdG de către pur­tă­to­rul de cuvânt al insti­tu­ției, Angela Sta­rin­schi.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii