Procurorii anticorupţie au cerut astăzi Judecătoriei Buiucani, arestarea preventivă a celor patru bărbaţi, reţinuţi în dosarul escrocheriilor imobiliare, pe un termen de 30 de zile. 

Bărbații sunt bănuiţi de comiterea, prin abuz, a mai multor abateri la construirea unor blocuri locative, fapt ce s-a soldat cu prejudicierea, în proporţii deosebit de mari a 140 de investitori.

Principala acuzaţie adusă antreprenorilor este că, în loc de 6 etaje, după cum era prevăzut în proiect, au fost construite 12 etaje, la trei blocuri de pe strada Alexandru cel Bun 115 din Chişinău – complexul rezidenţial „Paradis”.

Mai mult decât atât, firmele au încheiat contracte de investiţii cu persoane fizice şi juridice pentru locuințele de la etajele, construite abuziv.

Complexul de locuit urma să fie dat în exploatare încă în anul 2014, însă lucrările au fost sistate în urma prescripţiilor Inspecţiei de Stat în Construcţii, dar şi ale Primăriei municipiului Chişinău. 

În urma perchezițiilor efectuate ieri de CNA la sediile companiilor vizate, la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor, au fost ridicate trei automobile de lux, care le aparţin.

Companiile implicate în construcția acestui complex au fost declarate insolvabile sau se află în proces de declarare a insolvabilității.

În prezent, administratorul, fondatorul şi alte două persoane din cadrul a două firme de construcţie sunt reţinuți pentru 72 de ore, fiind cercetați penal pentru abuz în serviciu. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, învinuiţii  riscă închisoare pe un termen de până la 6 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii