Procurorii au solicitat 2 ani de detenţie, dar şi aplicarea Legii amnistiei din 2016, pentru fostul prim-viceprocuror, Andrei Pântea. Totodată, acuzatorii au cerut şi aplicarea interdicţiei privind ocuparea funcţiilor de judecător sau procuror pentru o perioadă de 3 ani.

Procurorul Anticorupţie, Vitalie Galeru, a precizat pentru CrimeMoldova că Andrei Pântea este învinuit în baza articolului 303, CP pentru imixtiune în înfăptuirea justiţiei. „După administrarea probelor în judecată, dl Pântea a făcut declaraţii în instanţă şi şi-a recunoscut imixtiunea în dosarul Caramalac și în transferul acestuia în Federația Rusă”, ne-a spus omul legii.

Galeru a recunoscut că i-a fost dificil să instrumenteze acest dosar: „A fost dificil din punct de vedere psihologic, avându-l de cealaltă parte a baricadei pe fostul meu şef. Ca om îl respect, dar a trebuit să procedez conform legii”.

Fostul procuror, Andrei Pântea, a recunoscut faptul că a dat indicații subalternilor săi ca aceștia să reia nemotivat urmărirea penală pe două dosare în privința lui Caramalac. Cele două cauze i-au fost distribuite procurorului Artur Sîrcu şi conexate într-o singură procedură. După aceasta, Andrei Pântea i-a ordonat lui Sîrcu să transfere dosarul în Federația Rusă. Comitetul de anchetă din Federaţia Rusă a clasat mai apoi dosarul intentat pe numele lui Caramalac. În presa de la Chişinău s-a vehiculat că Pântea ar fi luat în acest caz mită de 1 mln de dolari.

Judecătoria sectorului Râşcani al Capitalei urmează să pronunţe decizia în privinţa lui Andrei Pântea pe 16 ianuarie 2017. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii