12 şi respectiv şase ani de închisoare este pedeapsa cerută de procurori pentru Vitalie Burlacu şi respectiv Irina Baglai, inculpaţi în cazul coruperii deputaţilor. Mai mult ca atât, cei doi ar putea achita amenzi în valoare de 160 şi respective 120 de mii de lei. 

Potrivit deschide.md, în şedinţa de astăzi Irina Baglai a negat în totalitate cele incriminate. Pe de altă parte, procurorul care se ocupă de acest dosar, Vitalie Galeru spune că vinovăţia celor doi va fi demonstrată.

„De asemenea am cerut ca banii – 553 mii euro 403 mii dolari și 48 de mii de ruble ruseşti – dar și automobilul Porsche Cayenne fie confiscaţi  în folosul statului, deoarece aceste mijloace au fost destinate pentru comiterea infracțiunii care li se încriminează. Faptul că doamna Baglai a făcut prima declarație în judecată denotă, în opinia noastră, că se doreşte tergiversarea procesului”, a spus procurorul Vitalie Galeru. 

Vitalie Burlacu, alias “Vitas” nu a fost prezent la şedină. Potrivit avocatului său acesta ar avea probleme de sănătate  şi este internat într-o clinică privată. Procurorul care instrumentează cazul a menționat că la penultima ședință a fost prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile din stânga Nistrului. 

Instanţa ar fi cerut termen până mâine să se pronunţe asupra probelor și, dacă magistrații vor reuși, va fi anunțată și sentința pentru cei doi învinuiţi.

Menţionăm că fostul poliţist Vitalie Burlacu şi modelul Irina Baglai, inculpaţi în acest dosar, au fost reţinuţi în data de 7 martie 2014, în timp ce urmau să transmită 250 de mii de dolari unui deputat, pentru a părăsi fracţiunea din care făcea parte. Cele două persoane au fost arestate, iar mandatele emise pe numele lor au fost prelungite de mai multe ori. Baglai a stat în izolatorul CNA până în data de 29 decembrie 2014, iar Burlacu a fost scos din arest preventiv mai târziu.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii