Portalul Today.md  scrie că a intrat în posesia unei scrisori emise de oficialii germani, prin care autoritățile Republicii Moldova sunt informate despre deschiderea unor dosare penale în Germania pe numele fraților Victor și Viorel Țopa.

1.jpg


În cazul lui Viorel Țopa, potrivit sursei, procurorii verifică implicarea acestuia în schema fraudării BEM în perioada anilor 2000-2001, prin acordarea creditelor neperformante. În acea perioadă, Viorel Țopa ocupa funcția de șef al BEM și ar fi acordat un credit de 1 mln de dolari companiei AIR MOLDOVA INTERNATIONAL, aflată în posesia fratelui său - Victor Țopa.

În cazul lui Victor Țopa, oamenii legii din Germania verifică implicarea lui în acțiuni de șantaj, sechestrare de persoane și deposedare ilegală de acțiuni, pentru care Victor Țopa a fost găsit vinovat și condamnat definitiv la 12 ani de pușcărie în Republica Moldova.

Dacă oamenii legii germani vor stabili că infracțiunile au avut loc, cei doi urmează să fie extrădați Republicii Moldova, unde își vor ispăși pedepsele de 8 și 10 ani de închisoare. 

Cereri de extrădare a celor doi, au fost transmise de către Ministerul Justiției și la sfârșitul anului 2015.

 Victor și Viorel Țopa sunt considerați fondatorii și finanțatorii Platformei DA. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii