Proprietarii carierei de calcar din Orhei l-au acuzat astăzi pe Ilan Șor, într-o conferință de presă, de tentativă de preluare a afacerii, pentru refuzul lor de a livra gratuit piatră, pentru drumurile din Orhei și pentru pista de la Aeroport.

Proprietarii au menționat că se află în litigiu cu administrația din Orhei de un an, iar conflictul a ajuns în instanța de judecată. Consiliul orășenesc Orhei a cerut în instanță stoparea activității carierei și preluarea acesteia.

„S-a invocat faptul că noi activăm ilegal, nu achităm impozite în bugetul local și nu achităm pentru folosirea terenului”, a menționat Iurie Năstas, unul dintre proprietarii carierei.

Administratorul carierei, Victor Gorea a prezentat documente care confirmă că activitatea pe care o desfășoară compania „Cariera Ivanos” este una legală. Acesta a dezmințit informațiile potrivit cărora ei nu plătesc contribuții la buget, „Cariera Ivanos varsă anual doar în bugetul local circa 1,3 mln de lei”, a menționat Gorea, adăugând că datoriile carierei față de bugetul public sunt nule.

Avocatul companiei a menționat că, pe data de 7 septembrie curent, activitatea carierei a fost sistată în temeiul undei decizii abuzive a Curții de Apel Chișinău, pronunțată în lipsa proprietarilor.

Odată cu sistarea activității, circa 80 de muncitori au rămas fără locuri de muncă.

Proprietarii au prezentat și demersul prin care li s-a solicitat livrarea gratuită a materiei prime pentru lucrările de reparație a drumurilor din Orhei și a Pistei Aeroportului.

În concluzie, aceștia au menționat că autoritățile publice de la Orhei manipulează cu falsuri, dezinformează și acțiunile lor sunt de fapt, un atac raider asupra întreprinderii. Proprietarii au menționat că vor apela la toate instanțele naționale, dar și la CEDO.

Potrivit ZDG, Cariera Ivanos nu este unica firmă de la care Șor pretinde materie primă gratuită pentru realizarea proiectelor din Orhei.

Prezent astăzi la ședința de judecată în care se examina dosarul pe numele său, Ilan Șor a declarat cu referire la acuzațiile proprietarilor: „Acești nemernici fură poporul”, menționând că va reveni cu o declarație oficială.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii