Reprezentanții companiei Qnet, acuzați de escrocherii în domeniul financiar, prin organizarea unei piramide financiare, au organizat astăzi o conferință de presă în care au dezmințit faptul sunt o piramidă financiară. 

Recent, o investigație realizată de RISE arăta că soția unui polițist  al Secției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Poliției Capitalei, administrează una dintre cele mai mari escrocherii din Republica Moldova. Potrivit RISE, afacerea funcționează după principiile unui sistem piramidal global, cunoscut cu numele Qnet, interzis deja în mai multe state.
 
În cadrul conferinței de presă reprezentanții Qnet Moldova au dezmințit faptul că reprezintă o piramidă financiară, menționând că ei se ocupă de vânzări directe.

„Nu suntem o piramidă. Există două diferențe dintre o schemă de piramidă și o schemă de vânzări directe. În primul caz este o persoană în vârf care câștigă cel mai mult de la cei care stau mai jos. La Qnet, o persoană care acceptă să vândă produsele companiei poate avea venituri mai mari decât cel care a angajat-o. În dependență de vânzări. De asemenea, o schemă de piramidă nu are produse, ci doar se ocupă de investirea banilor. Nu câștigi nimic până nu aduci oameni. Noi vindem produsele noastre prin intermediul reprezentanților noștri și oferim comisioane pentru acest lucru. Nu creăm întreprinderi fictive”, a declarat John Venu, responsabil principal de marketing și sponsorizare la compania Qnet, citat de agora.md.

Cu privire la dosarul penal instrumentat de autoritățile moldovenești pe marginea activității acestei companii, Valeria Răileanu, fondatoarea reprezentanței oficiale a Qnet în Republica Moldova a declarat că aceasta se investighează și că va fi un verdict, însă ea nu cunoaște prea multe detalii.

În Moldova, Qnet a ajuns în vizorul poliţiştilor anul trecut. Dosarul penal în care figurau cel puțin cinci mii de victime a fost clasat, iar procurorii au inițiat o nouă cauză penală.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii