Renato Usatîi este învinuit oficial de către procurorii moldoveni că în 2011 l-a expropriat pe bancherul rus Gherman Gorbunţov de pachetul majoritar de acţiuni pe care le deţinea la „Universalbank” din Chişinău şi că ulterior a comandat asasinarea acestuia.

Procurorul Vitalie Busuioc a semnat sâmbătă, 22 octombrie o ordonanță în acest sens, şi a solicitat Judecătoriei sectorul Centru mandat de arestare pe numele lui Usatîi.

Potrivit ordonanţei procurorului, Usatîi este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi anume că prin intermediul unei companii offshore l-a deposedat pe Gorbunţov de 68 de mii 401 acţiuni în sumă totală de peste 113,5 milioane de lei. Totodată, politicianul este învinuit că a comandat şi a organizat tentativa de asasinare a lui Gorbunţov, refugiat la Londra.

Dacă va fi eliberat mandat de arestare, Renato Usatîi va fi dat în urmărire generală. Procurorul Busuioc a motivat necesitatea arestării lui Usatîi pe motiv că acesta n-a dat curs citaţiilor şi nu se află în ţată. Usatîi a declarat sâmbătă dimineaţă on-line că se află la Moscova şi că totul se face la comanda lui Plahotniuc. 

Şedinţa de judecată privind eliberarea mandatului de arestare pe numele lui Usatîi a fost amânată cu două ore la solicitare avocatului lui Usatîi, pentru ca acesta să facă cunoştinţă cu materialele dosarului.

Documente exclusive din dosar.

Dosar RU1.jpg
Dosar RU2.jpg
Dosar RU3.jpg
Dosar RU4.jpg
Dosar RU5.jpg
Dosar RU6.png
Dosar RU7.png
Dosar RU8.png
Dosar RU9.png
Dosar RU10.png
Dosar RU11.png
Dosar RU12.png
Dosar RU13.png
Dosar RU14.png
Dosar RU15.png
Dosar RU16.png
Dosar RU17.png

Dosar RU18.png
Dosar RU19.png
Dosar RU20.png
Dosar RU21.png
Dosar RU22.png

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii