Ilan Shor face noi dezvăluiri despre Veaceslav Platon, după ce a denunțat colaborarea sa cu fostul premier Vlad Filat.

În procesul verbal, care a ajuns în posesia publicației agora.md, Shor vorbește despre afacerile sale cu Platon. Potrivit primarului de Orhei, în toamna anului 2014 Platon l-a rugat să-l ajute să acopere un credit la Victoriabank.

În acest sens, Shor i-a acordat lui Platon mai multe credite de la BEM, care ajung la zeci de milioane de euro.

„Tot la 19.11.2014, nu-mi mai amintesc exact prin ce metodă, posibil chiar prin aplicația Viber, de către Platon Veaceslav mi-au fost transmise rechizitele bancare a companiei care urma să primească aceste mijloace financiare și anumite ZENIT MANAGEMENT LP. Din câte cunoșteam, această companie era gestionată de către Rusu Ion, în interesele lui Filat Vladimir.

Astfel, din mijloacele bănești primite în cont de la Transmark Export și Globus Corporation, compania Genyral Trade a transferat suma de 13.579.228 EUR companiei Zenit Management, conturile deschise la AS PrivatBank”, a declarat Shot în fața procurorilor, transmite agora.md.

Potrivit lui Shor, această sumă provenea din conturile Băncii de Economii, iar banii au fost transferați prin mai conturi ale unor firme, astfel încât să se piardă urma banilor.

Mai jos regăsiți procesul verbal al lui Shor, în care dezvăluie cum l-a finanțat pe Platon.

1.jpg

2.jpg

4.jpg

agora.md


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii