Judecătorul a respins cererea avocaților lui Ilan Shor, de al plasa pe acesta sub control judiciar.

Ilan Shor, a declarat că decizia este una nedreaptă pentru că el colaborează cu ancheta. Shor, a fost însoțit de mai mulți bodyguarzi.

Totodată, omul de afaceri a refuzat să comenteze acuzațiile aduse de Veaceslav Platon.

Procurorul care instrumentează cazul a declarat că: Instanța a decis să satisfacă cererea înaintată de Procuratură. Au fost depuse anumite demersuri din partea apărării dar vor fi examinate în ședința din data viitoare. Arestul a fost prelungit pentru că există riscuri, care motivează prezentul demers, nu avem alte circumstanțe noi, nu ne permitem să solicităm arestul în izolator al lui Ilan Shor”, a precizat procurorul

Avocații lui Ilan Shor consideră că decizia este una neîntemeiată și o vor contesta la Curtea de Apel.

„Argumentele procurorului se repetă cu cele din iunie, când a fost arestat Shor. Procuratura consideră că, Shor, poate influența martori, că poate pleca din țară, că poate distruge probele, fără să acorde atenție faptului că, Ilan, a colaborat activ cu ancheta, poziția Procuraturii arată absurd” afirmă unul din avocați.

În acelaşi timp, avocații nu au oferit informații despre martorii și alte detalii din dosar pe motiv că: „Rămân secrete, o să aflați când va fi cazul”.

După cum ne-am obișnuit deja, mii de persoane au protestat și astăzi la Judecătoria Buiucani, în susținerea primarului de Orhei. Protestatarii au scandat : „Ilan Shor, suntem cu tine”, „Libertate”.

Mulțimea a fost condusă de Inna Popenco, candidatul Mișcării social-politice Ravnopravie la funcția de președinte. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii