În legătură cu investigarea unei cauze penale pornite în temeiul bănuielii rezonabile despre săvârşirea de către cetăţeni a huliganismului agravat, Serviciul de Informaţii şi Securitate și Procuratura municipiului Chişinău au realizat percheziţii la 3 adrese unde locuiau cetăţeni străini. 

În cadrul descinderilor au fost identificate 2 puncte de ambalare şi distribuire a substanţelor narcotice, destinate exclusiv cetăţenilor străini. La fel, au fost ridicate  arme, droguri şi ustensile pentru prepararea şi separarea  acestora. 

Ofiţerii de informaţii şi securitate au constatat și indici de radicalizare a persoanelor percheziționate, care au fost influenţate de unii conaţionali cu opţiuni ideologice extremiste din exterior şi prin accesarea sistematică în mediul on-line a unor materiale de propagandă în favoarea unor entităţi teroriste. 

Urmare a celor stabilite, în privinţa unor persoane străine, SIS a înaintat demersuri către Biroul Migraţie şi Azil al MAI cu solicitarea de a-i declara indezirabili, pentru raţiuni de securitate naţională. 

De asemenea, SIS în cooperare cu MAI au realizat mai multe verificări inopinate în privința străinilor aflaţi în vizor, domiciliaţi în capitală, fiind identificat şi reţinut un cetăţean străin, originar din zonă de risc terorist, care se afla ilegal pe teritoriul naţional. 

Acesta a fost îndepărtat din Republica Moldova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii