Soția lui Veaceslav Platon, Eugenia Tulicevskaia, i-a scris lui Petro Poroșenko o scrisoare în care îi cere să îl apere pe Platon de autoritățile moldovenești.

Tulicevskaia, afirmă că în Republica Moldova, sunt călcate în picioare toate valorile democratice și drepturile omului, iar arestul preventiv al soțului ei și posibila extrădare al acestuia în Moldova sunt ilegale, Plahotniuc fiind implicat în persecuția soțului său și l-ar fi șantajat mult timp cerîndu-i să-i dea sub controlul său o parte din business. Tulicevskaia scrie: „Nu e de mirare că presa l-a numit pe Plahotniuc „stăpânul din umbra al Moldovei”, iar în Wikipedia el este numit drept „cel mai mare oligarh moldovean””.

Soția lui Platon mai scrie că, atunci cînd soțul său l-a refuzat pe Vlad Plahotniuc, au și apărut învinuirile în adresa acestuia cum că ar fi participat la furtul miliardului, cu toate că numele lui Platon nu figurează în investigația Kroll.

gggf.JPG
noi.md

Eugenia Tulicevskaia declară că, imediat ce Platon a fost gata să ofere toată informația anchetatorilor din SUA și să rostească numele celor care se fac vinovați de dispariția banilor, Moldova a adresat Ucrainei o solicitare de extrădare.

1.png

2.png


Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie la Kiev, după ce autoritățile de la Chișinău l-au dat în căutare internațională. La 28 iulie, Platon a fost plasat în arest pentru 40 de zile.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii