Fostul angajat al Băncii Sociale, Serghei Sagaidac spune că toți cei care în anul 2013 au făcut parte din Comisia secretă pentru investigarea situației de la cele trei bănci, lichidate în 2015 BEM, BS și Unibank, au avut nu cea mai fericită soartă.

Acesta susține că din comisie făceau parte angajați ai Centrului Național Anticorupție (Mihail Gofman), ai Băncii Naționale a Moldovei (Mihail Bologan și alte 2 doamne), Serviciului de Informații și Securitate (1 domn), Procuraturii Generale  și Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Comisia secretă raporta regretatului Ion Butmalai, deputat în Parlament, Președinte al Comisiei securitate națională apărare și ordine publică.

„S-au întîmplat lucruri nu tocmai bune și chiar stranii cu membrii acestei Comisii speciale: domnul Mihail Gofman a fost oprit în stradă și amenințat, iar ulterior la solicitarea lui Leancă concediat din cadrul CNA. Ofițerul Serviciului de Informații și Securitate presat să plece din SIS, la fel ca și cele 2 doamne - angajate ale BNM. Mihail Bologan, angajat al BNM în calitate de șef al Departamentului Continuității Afacerii și Supravegherii Sistemelor Informaționale, cel care determina legăturile dubioase între tranzacții, a decedat în condiții stranii intoxicat cu monoxid de carbon, iar Ion Butmalai, Președintele Comisiei securitate națională apărare și ordine publică  a Parlamentului a fost găsit mort împușcat în piept cu 2 gloanțe, versiunea oficială fiind sinuciderea”, a conchis Sagaidac.

Fostul angajat al BS mai spune că prin acea Comisie secretă, Iurie Leancă pe atunci Prim-ministru știa foarte bine ce se petrece. În ciuda acestui fapt, a dat gir scoaterii celor 9 miliarde din BNM.

Ieri fostul premier Iurie Leancă declara că toate aceste declarații sunt presiuni asupra sa ca potențial candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii