Omul de afaceri român Sorin Ovidiu Vântu, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani şi două luni închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice.

Tot în acest dosar, împreună cu Sorin Ovidiu Vîntu, au fost judecați și Liviu Luca, Octavian Turcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeala şi Zizi Anagnostopol. Cei cinci sunt acuzați de spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83 de milioane de euro.

Curtea de Apel București a respins apelul declarat de Vîntu și a menținut pedeapsa dată în iulie 2014 de Tribunalul București, scrie agerpres.ro.

De asemenea, omul de afaceri Ovidiu Ţurcan a fost condamnat la cinci ani şi zece luni iar un fost director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, a fost condamnat la şase ani de detenţie.

Potrivit deciziei Curţii de Apel, alte opt persoane au primit pedepse cuprinse între un an de închisoare cu suspendare şi patru ani de detenţie.

Pe latură civilă, inculpaţii au fost obligaţi "la plata despăgubirilor acordate părţii civile SC PSV COMPANY SA prin sentinţa penală apelată, în limita sumei de 36.430.127,92 euro (în echivalent în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii)", se arată în decizia instanţei.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat până în prezent în două dosare, executându-şi pedepsele.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii