Oamenii legii desfăşoară cercetări la Spitalul de Arşi din capitala României, Bucureşti. Verificările vin în contextul a două morţi suspecte: în unul dintre cazuri este vorba despre un pacient cu viermi în răni, iar în al doilea caz despre o femeie, care i s-ar fi făcut transfuzie greşită a sângelui. 

Potrivit news.ro: “În ambele cazuri se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucureşti. Urmează să se stabileasca în ce condiţii s-a produs decesul celor doua persoane. În prezent se efectuează activităţi de cercetare pentru stabilirea datelor concrete atât privind transfuzia, cât şi igienizarea, cu sprijinul autorităţilor competente. S-a dispus ridicarea documentelor medicale necesare în cauză. Urmează să fie audiat personalul medical şi auxiliar implicat în cele doua cauze”. 

Pe acest caz,  astăzi, 15 iulie, şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul de Arşi din Bucureşti de la Spitalul de Arsuri, doctorul Adrian Stănculea, şi asistenta şefă a aceleiaşi secţii vor fi audiaţi de oamenii legii. 

Presa de peste Prut scrie că în cazul pacientului de 77 de ani, care a fost adus cu arsuri la spital şi care a fost filmat în timp ce avea viermi în spatele urechii, poliţia va verifica regrementările privind igiena în spitale, dar şi ce au încălcat medicii în acest caz. Menţionăm că bărbatul a decedat la scurt timp, după ce a apărut groaznicul filmuleţ pe internet. Totuşi oamenii legii nu ştiu dacă moartea a survenit ca urmare a contaminării rănilor cu larve. Acest lucru urmează să se afle după rezultatele necropsiei. 

Legat de cazul femeii de 68 de ani căreia i s-a administrat o transfuzie cu o grupa greşita de sânge, principala ipoteza de lucru a anchetatorilor este că, în spital, pacientei i s-a determinat greşit grupa sangvină. Şi în acest caz urmează ca anchetatorii să determine dacă accidentul de transfuzionare are legatură sau nu cu decesul pacientei.

Joi, 14 iulie, Gazeta Sporturilor a difuzat o inregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie şi Arsuri de la Bucureşti cu pacientul care avea viermi într-o plagă de pe ceafă. Imaginile au fost realizate în urma cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a spus că la acest spital sunt probleme grave de management şi de personal. 

Totodată, Inspecţia Sanitară a decis  ieri suspendarea activităţii Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi până la finalizarea anchetei şi a dispus amenzi contravenţionale în valoare de peste o mie de euro. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii