Un grup criminal organizat, specializat în comercializarea substanţelor narcotice a fost destructurat de oamenii legii. Două persoane civile și trei polițiști, membrii ai grupării, au fost reținute.

Activitatea infracțională a grupului a fost documentată timp de mai multe luni de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și procurorii din cadrul Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale.

Potrivit oamenilor legii, membrii grupării realizau droguri de tip-heroină, marijuana și paie de mac, preponderent în localitățile și raioanele de nord a țării, fiind protejați de către angajați ai autorităţilor administrative şi instituţiilor din subordinea MAI.

Oamenii legii au stabilit că, în schema de circulație ilicită a drogurilor erau implicați 2 polițiști și un fost coleg al acestora.

Fiind efectuate 3 achiziții de control, au fost identificate și câteva persoane consumatoare de substanțe narcotice, care procurau droguri de la aceștia.

Ofițerii SPIA și procurorii PCCOCS au efectuat 7 percheziții în birorurile de serviciu ale polițiștilor implicați, la domiciliile celorlalți suspecți și în automobilele lor.

Totodată, organul de urmărire penală urmează să efectueze acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii suplimentare, în scopul stabilirii și alte altor persoane implicate. 

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de la 7 la 15 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii