Pe parcursul zilei de ieri, 20 decembrie, în Găgăuzia a fost reținut președintele FC „Găgăuzia Oguzsport” și secretarul Consiliului de Supraveghere „Teleradio-Găgăuzia”, Anatolii Mavrodi, scrie budjakonline.md. Acesta este suspectat de coruperea alegătorilor.

Acțiunile de corupere ar fi avut loc la o secție de votare, la care, în Adunarea Populară a Găgăuziei a candidat fostul speaker al APG, omul de afaceri Dmitrii Constantinov.

Rezultatele alegerilor au fost contestate de oponentul fostului speaker, care în primul tur al alegerilor a obținut un număr dublu de voturi, în comparație cu Constantinov. În acest context a avut loc renumărarea voturilor, iar în prezent au loc investigații într-un dosar care vizează coruperea alegătorilor.

Bărbatul reținut, Anatolii Mavrodi este salariat al Consiliului de Supraveghere al „Teleradio-Găgăuzia” (o instituție nepolitizată). Totuși, acesta l-a susținut activ pe ex-speakerul APG. În prezent el este reținut pentru un termen de 3 zile, fiind suspectat de coruperea alegătorilor.

Reținerea agitatorului a fost comentată și de Bașcanul autonomiei, Irina Vlah, care a declarat că acțiunea de reținere vine să influențeze procesul politic legat de confirmarea rezultatelor alegerilor din APG.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii