Un angajat al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), a fost reținut de oamenii legii pentru că ar fi promis să organizeze, contra plată, o întrevedere cu unul dintre deținuți, dar şi pentru schimbarea măsurii de arest preventiv al acestuia, în arest la domiciliu .

Potrivit denunțătorului, angajatul DIP ar fi pretins și primit mai multe sume bănești de la acesta, susținând că are influență asupra persoanelor responsabile din cadrul instituției, pentru ai organiza o întrevedere cu unul dintre deținuți.

Astfel, angajatul DIP ar fi primit 300 de euro în mai multe tranșe, banii fiind transmiși sub controlul angajaților Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA).

Ulterior, pentru schimbarea măsurii de arest preventiv în arest la domiciliu, bănuitul a mai pretins de la victimă o sumă de 1000 euro. Urmare a efectuării măsurilor speciale de investigații, angajatul DIP a fost reținut în flagrant delict de către ofițerii SPIA, în momentul în care primea banii.

Bănuitul are vârsta de 36 de ani şi activează în cadrul DIP începând cu anul 2013. Acesta nu are antecedente penale.

În cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut vina integral și a încheiat un acord de recunoaștere. În prezent, angajatul DIP este cercetat în stare de libertate.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală bazată pe trafic de influență.

Pentru infracțiunea respectivă, bănuitul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii