Fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern al întreprinderii de stat Poșta Moldovei, Sergiu Cibotaru, care anterior a anunțat despre schema de contrabandă cu anabolizante prin intermediul întreprinderii la care activa a fost reţinut. 

Acesta se afla în custodia reprezentanților de la Inspectoratul de poliție Nisporeni, dar cauza reținerii încă nu a fost anunțată. 

Despre reținerea fostului angajat al Poștei Moldovei a anunțat deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac, în plenul Parlamentului.

„Astăzi, urma să recepționez probe de la martorul principal al acestei anchete. Urma să mă întâlnesc cu Sergiu Cibotaru, fost şef al Serviciului control financiar şi audit intern al Poștei Moldovei, care a și anunțat despre aceste scheme. Am fost anunțat că Sergiu Cibotaru a fost arestat”, a declarat Grigore Cobzac, citat de unimedia.md.

Deputatul Grigore Cobzac, care este președintele comisie a anunțat astăzi în plenul Legislativului că vizavi de acest subiect se întâmplă lucruri stranii. 

Și anume, o parte dintre documentele primite de la Serviciul Vamal la acest subiect erau false, iar în ultima perioadă casa i-a fost spartă de două ori, hoţii furând doar calculatorul, acolo unde era stocată toată informaţia colectată în urma audierilor cu privire la schema de contrabandă.  

Anterior, fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cibotaru a anunțat că zilnic, zeci de colete cu substanţe anabolizante sunt trimise prin Poşta Moldovei către ţări din Uniunea Europeană, dar şi în Statele Unite ale Americii. 

Atunci, Sergiu Cibotaru spunea că şefii instituţiei nu doar sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală. 
Potrivit lui Cibotaru, anabolizantele sunt camuflate în colete cu etichetă „Сărţi” sau „Broşuri”.

Sergiu Cibotaru afirma că a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante încă în anul 2012, fapt pentru care ar fi rămas fără funcţie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii