Circa 20 de persoane, care se declară victime ale avocatei Ana Ursachi, au organizat luni, 31 octombrie, un flashmob în faţa Procuraturii Generale şi au cerut ca apărătoarea să fie condamnată la închisoare. Pretinsele victime susţin că până în ziua de azi se confruntă cu consecinţele activităţii grupului criminal de la finele anului 2000, din care ar fi făcut parte şi Ana Ursachi.

Natalia Cemortan din Chişinău susţine că risca să-şi piardă locuinţa, deoarece a împrumutat în 1998 de la acest grup o sumă de bani şi a lăsat apartamentul gaj. Femeia susţine că avea nevoie urgent de bani pentru tratamentul mamei şi a găsit în ziar anunţul cămătarilor. Aceştia i-au cerut o recipisă în care ea garanta datoria cu apartamentul. Acum, deşi a restituit banii, a fost acţionată în judecată pentru ai lua apartamentul din contul datoriei, iar în această situaţie ar fi încă, cel puţin, şapte familii.

„Era o bandă mare de escroci, protejaţi de către funcţionari de rang înalt. Fiodor Trişin şi Ruslan Moiseev, fostul soţ al Anei Ursachi, au venit la mine acasă şi au forţat uşa. M-au bătut, apoi au luat toate obiectele de preţ din casă, chiar şi electrocasnicele. Afară, în maşină, îi aştepta Ana Ursachi, era foarte tinerică atunci. Eu aduceam marfă din Turcia şi o vindeam la piaţă. Mi-au luat marfă în sumă de peste cinci mii de dolari.La alţii le-au scos şi mobila din casă”, ne-a spus Natalia.

Femeia susţine că era să fie omorâtă de către Trişin şi Moiseev, iar fiul ei abia a scăpat cu viaţă, după ce Moiseev i-a tăiat gâtul. „M-am adresat şi la poliţie, şi la procuratură, dar fără rezultat. Au dispărut toate materialele şi plângerile mele. Un anchetator mi-a spus atunci că nu mă poate ajuta, deoarece banda este protejată de persoane influente. Moiseev a fost pe urmă condamnat, iar Trişin a reuşit să fugă în Rusia. El a făcut procuri pe numele unor avocati din Chişinău şi vrea să ne lase pe drumuri”, a adăugat femeia.

Procuratura Generală a redeschis dosarul intentat anterior pe numele Anei Ursachi, suspectată că 1998, în complicitate cu Ruslan Moiseev şi încă o persoană, a omorât o profesoară pentru a-i lua apartamentul.

Cu două săptămâni în urmă, Ana Ursachi a plecat într-o deplasare de serviciu şi deocamdată nu a revenit. În ajun de plecare, avocata a făcut o declaraţie pentru CrimeMoldova, precum că este persecutată politic, după ce a apărat mai multe persoane incomode puterii.

Surse din cadrul Procuraturii ne-au comunicat că, dacă Ana Ursachi nu va da curs citaţiilor, procurorii vor solicita mandat de arestare pe numele apărătoarei şi o vor anunţa în urmărire generală.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii