Serviciul Vamal s-a autosesizat  pe cazul reținerii  de către autoritățile române a unui autocamion care transporta țigarete de contrabandă. Astfel au fost inițiate investigații în colaborare cu organele de resort din România.

Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția Generală a Vămilor din România, în data de 26 iunie curent, o echipă formată din inspectori ai Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, în colaborare cu angajați din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judetului Ilfov - au participat la o acţiune comună de identificare a unui lot record de țigări de contrabandă. 

Ca urmare a acţiunilor specifice, a fost verificat un autocamion înmatriculat în Republica Moldova, care circula pe ruta Turcia - Rusia şi figura în documente ca transportând 15.600 kg dioxid de siliciu, sub sigiliul vamal al autorităţii vamale din Turcia. În interiorul compartimentului marfar au fost identificate două milioane de ţigarete marca ”Plugarul” cu timbre fiscale de Republica Moldova falsificate. Valoarea totală a mărfii fiind de aproximativ 140 de mii de euro.

În rezultatul verificărilor cu aparatura din dotare, timbrele prezente pe pachetele respective nu aveau elementele de siguranță aferente, toate având aceeași serie, astfel confirmându-se faptul că acestea au fost multiplicate cu ajutorul unui copiator.

Potrivit declarațiilor șoferului, ţigaretele ar fi putut fi introduse în mijlocul de transport pe teritoriul Bulgariei, într-un service auto, fară cunoştinţa acestuia.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute în vederea confiscării, fiind inițiată o anchetă penală.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii