Omul de afaceri, Veaceslav Platon va mai sta în arest încă 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Buiucani.

Avocatul omul de afaceri, Ion Vâzdoga a declarat pentru crimemoldova.com că, decizia va fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

E de precizat că, Veaceslav Platon era pesimist încă de la intrarea în sala de judecată. „Dictatura se instaurează tot mai mult și mai mult. Nu am nici o speranță că aș putea fi eliberat. Trăim sub o dictatură”, a declarat Veaceslav Platon la întrarea în sala de ședință.

Mascații au găsit o metodă cum să îl împiedice pe Platon să facă declarații în timp ce este escortat spre sălile de judecată. În momentul în care este scos din sală unul dintre mascați conectează una dintre stațiile de recepție-emisie care provoacă un zgomot ce acoperă declarațiile învinuitului.

Veaceslav Platon, a cerut recuzarea tuturor judecătorilor de la instanța din Buiucani, cererea acestuia a fost respinsă.

Avocații omului de afaceri spun că, pentru judecător a fost o noutate raportul Kroll. Mai mult decât atât, potrivit apărătorilor, la momentul deschiderii cauzei penale pe numele lui Veaceslav Platon, banii împrumutați de la BEM de către clientul lor au fost deja restituiți.

Reamintim că, la ședința din 22 octombrie, magistrații de la Judecătoria Buiucani au respins cererile avocaților privind eliberarea lui Veaceslav Platon sau plasarea lui în arest la domiciliu.

Platon este învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Asta, după ce, în urma perchezițiilor efectuate la Victoriabank, Moldinconbank, Moldova Agroindbank și compania de asigurări ASITO, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente ce ar demonstra conectarea lui Platon la furtul miliardului din sistemul bancar. 

La 25 iulie curent, procurorii din RM au emis un mandat de arest, pentru 30 de zile, pe numele lui Veaceslav Platon. O zi mai târziu, Platon a fost dat căutare internațională și reținut de către organele de drept ale Ucrainei. La 29 august acesta a fost extrădat în Republica Moldova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii