Astăzi, la Judecătoria Buiucani, a continuat ședința de judecată în dosarul lui Veaceslav Platon, care a fost amânată ieri din cauză că procurorul nu a tradus demersul său în limba rusă. După o ședință care a durat mai bine de 6 ore, instanța i-a prelungit mandatul de arestare preventivă, decizia a fost luată de către judecătorul Mihail Diaconu.

Avocații susțin că vor contesta decizia la Curtea de Apel.

Platon susține că: „Am avut dreptate” după ce, în prima parte a zilei, în timp ce era escortat de mascaţi, Platon a declarat că se așteaptă „la arest”. Veaceslav Platon a fost întrebat dacă a simțit cutremurul din această noapte: „Am simţit cutremurul. Speram că acest cutremur va distruge întregul sistem”. Totodată, magistrații au respins cererea de recuzarea a judecătorului Mihail Diaconu.

Avocatul Ana Ursachi, menționează că, nu a avut nici o așteptare de la ședința de azi și că se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. „Din păcate, în cazul lui Platon, justiţia va acţiona aşa cum o să vrea Plahotniuc. Mandatul de arest a expirat deja în momentul examinării acestuia. Suntem tot mai aproape de CEDO” afirmă avocatul.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii