Viceprimarul de Chişinău, Vlad Coteţ, va sta încă 30 de zile în arest. Judecătoria sectorului Centru al Capitalei a respins luni, 19 septembrie, demersul apărătorilor funcţionarului, care au solicitat instanţei plasarea cestuia în arest la domiciliu.

Astfel cei trei magistraţi, care instrumentează dosarul de corupţie la Primăriei Chişinău, au dat curs argumentelor invocate de către procurorul Eugen Balan, precum că plasarea lui Coteţ în arest la domiciliu ar putea prejudicial examinarea dosarului. 

“Arestul la domiciliu nu garantează faptul că acesta nu va fi vizitat de către inculpați, nu garantează faptul că nu are acces la mijloace electronice de comunicare cu aceștia, astfel are toată posibilitatea de coordonare a pozițiilor în vederea elaborării măsurilor de eschivare de la urmărirea penală sau de a distruge probatoriul”, a invocat omul legii.

Viceprimarul Capitalei Vlad Coteţ şi Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism, au fost reţinuţi miercuri, 25 mai, de către ofiţerii Anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Concomitent a mai fost reţinut un angajat al Inspecţiei de Stat în Construcţii, dar şi două persoane intermediare. Iniţial şi Radu Blaj s-a afla în arest la domiciliu, însă a fost mai apoi eliberat şi repus în funcţie. 

Judecătoria sectorului Centru a început examinarea dosarului vineri, 16 septembrie. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii