Ex-primarul satului Ghidighici, un fost și un actual consilier din cadrul aceleași localități riscă închisoare de la 6 la 10 ani. Cei trei funcționari publici sunt suspectați de organizarea unei scheme frauduloase de delapidare a loturilor de teren ce aparțin administrației publice locale. Astfel, prejudiciul adus bugetului local se ridică la  peste 3 milioane de lei. 

Angajații Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că în perioada anilor 2005 - 2015, funcționarii, cu ajutorul unor intermediari, identificau terenuri locative, ulterior le vindeau cu câteva sute de euro,  ca mai apoi să intri în proprietatea suspecților.

La începutul lunii aprilie, forțele de ordine au efectuat 17 percheziții la domiciliile și în mașinele persoanelor bănuite. Oamenii legii au găsit titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren perfectate pe numele persoanelor intermediare, procuri din numele acestora, testamente, ștampile ale persoanelor juridice nerezidente, înscrisuri de ciornă, precum și alte documente care demonstrează vinovăția acestora. 

Astfel, funcționarii, în vârstă  de 57, 60 și 65 de ani au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar dacă vor fi găsiți culpabili riscă să-și petreacă următorii zece ani după gratii. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii