Primul martor din dosarul „Primăria”, denunțul căruia a stat la baza pornirii urmăririi penale, a fost audiat ieri în cadrul ședinței Judecătoriei Centru. Bărbatul, administrator al unui bloc, a recunoscut că ar fi transmis unui intermediar din Primărie - 12 mii de euro, pentru urgentarea perfecționării unor acte, scrie realitatea.md.

Martorul a menționat că cei 12 mii de euro au fost transmiși în mai multe tranșe unui funcționar din cadrul primăriei, cu care s-a întâlnit de mai multe ori. Funcționarul ar fi urgentat perfectarea actelor pentru recepția finală a blocului, cu toate că au fost depistate mai multe nereguli. În cele din urmă, banii ar fi ajuns la membrii Comisiei municipale pentru arhitectură și urbanism, printre care și viceprimarul Vlad Coteț.

Avocații inculpaților susțin că depozițiile martorilor sunt irelevante, deoarece nu există probe, ce ar confirma tranzacția.Mai mult, aceștia consideră că declarațiile martorului audiat ieri, ar fi fost influențate de către ofițerii CNA.

De cealaltă parte, procurorul anticorupție, Eugen Balan, a declarat că depozițiile de ieri ale martorului sunt o probă foarte importantă pentru dosar. Ele au stat și la baza inițierii urmării penale în acest caz.

Procurorul a mai declarat că acuzarea de stat dispune de probe suficiente pentru acuzarea tuturor persoanelor care figurează în acest dosar.

Reamintim că, funcționarii primăriei și cei 2 intermediari au fost reţi­nuţi pe 25 martie curent, în urma mai multor percheziții ale CNA. Aceștia sunt bănu­iţi de coru­pere pasivă, trafic de influență, depă­şi­rea atri­bu­ţi­i­lor de serviciu şi fals în acte publice.

Printre cei reținuți sunt viceprimarul Vlad Coteț, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism, Radu Blaj, vice-pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, doi angajaţi ai Inspecţiei de Stat în construcţii şi doi antreprenori.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii