Ofițerul CNA, Cristian Richicinschi, acuzat că a sustras probe din dosarele pe care le gestiona, riscă 6 ani de detenție. Richicinschi ar fi sustras în total 50 de mii de euro și un kg de aur, în sumă de peste 160 mii lei.Tânărul este fiul lui Iurie Richicinschi, fostul consilier al lui Marian Lupu și fost director adjunct al SPPS.

Potrivit procurorilor, ofițerul CNA este acuzat de abuz de putere, folosind în interes personal, probele din mai multe dosare.

Tânărul a fost reţinut în luna august curent. Tot atunci a fost iniţiată o cauză penală, în cadrul căreia s-a stabilit gestionarea frauduloasă a diferitor corpuri delicte (sume de bani şi obiecte din aur), admisă de către ofiţerul de urmărire penală în mai multe dosare privind acte de corupţie.

Totodată, procurorii anticorupţie au aplicat sechestru pe bunuri în sumă de 120 000 lei. De asemenea, învinuitul a asigurat restituirea integrală a prejudiciului, în sumă de 1, 2 mln lei.

În prezent, Cristian Richicinschi nu mai activează în cadrul CNA. Acesta şi-a recunoscut vinovăţia integral şi se află în arest la domiciliu. La fel, suspectul a predat dosarele pe care le gestiona.

Cristian Richicinschi a activat la CNA aproximativ jumătate de an, iar anterior a ocupat funcția de ofițer de urmărire penală în cadrul Direcției Sud a Departamentului Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Dacă suspectul va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii