După reţinerea de ieri a ex-primarului de Nisporeni, acelaşi lucru s-a întâmplat astăzi şi cu edilul oraşului Şoldăneşti. Acesta însă a fost reţinut de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, fiind bănuit de abuz de putere.

Potrivit denunțătorului, bănuitul Ion Cuculescu a furat un lot de foi de ardezie din rezerva de stat prevăzută pentru sinistraţii care au suferit în urma calamităţilor naturale, pe care le-ar fi comercializat ulterior.

Edilul ar fi săvârşit infracţiunea cu ajutorul tatălui său, dar şi cu mai mulți angajați ai administrației publice locale.

În urma verificărilor la fața locului, ofiţerii SPIA au depistat o parte din lotul de foi de ardezie sustras din rezerva de stat, pe care suspecţii încă nu reușiseră s-o comercializeze.

Totodată, a fost efectuată cercetarea și în depozitul Întreprinderii de Stat „Apă-canal Șoldănești”, unde inițial erau păstrate foile de ardezie, însă oamenii legii au constatat că o parte din lot lipsește, iar responsabilii nu pot argumenta lipsa acestuia.

Din această cauză, primarul de Şoldăneşti a fost escortat la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a fi audiat, iar la moment este reţinut preventiv pentru un termen de 72 de ore.

Suplimentar sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor.

Menţionăm că, Ion Cuculescu a devenit primar anul trecut, pe listele Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, după turul II de scrutin. El a obţinut 56 la sută din voturi, depășind-ul pe liberal-democratul Alexandru Tinică.

Moldovacurata.md a scris anterior că, în declaraţia de venituri depusă la CEC, Cuculescu arăta că în ultimii doi ani a avut un venit de doar 4 600 de lei şi nu deţine firme, bunuri sau terenuri. Ion Cuculescu a explicat atunci jurnaliştilor că a avut un apartament, dar după ce a divorţat de soţia sa, care a plecat peste hotare, l-a vândut şi a trecut să locuiască cu părinţii. El a mai spus că frizeria este înregistrată pe numele tatălui său, iar acum se întreţine pe sine şi pe fiul său care este student, din banii câştigaţi în cei 7 ani de muncă peste hotare şi din cei obţinuţi din vânzarea apartamentului.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii