Curtea de Apel Chişinău a menţinut joi, 2 iunie, mandatele de arestare pe numele a trei persoane reţinute în dosarul corupţiei de la Primăria Chişinău. Este vorba de Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei, precum şi de cei doi intermediari reţinuţi de ofiţerii CNA și procurorii Anticorupție, în cadrul unui dosar în care sunt bănuiţi de corupere pasivă.

În cazul viceprimarului, Vlad Coteţ, şi a funcţionarului de la Inspecţia de Stat în Construcţii o decizie urmează să fie luată luni. Vlad Coteţ nu a venit la sedinţa de ieri, deoarece este internat în spitalul Departamentului Institutii Penitenciare.

În timp ce avocaţii învinuiţilor nu au dorit sa comenteze decizia magistraţilor, adjunctul arhitectului-şef al capitalei, Radu Blaj, care a fost arestat pentru 10 zile a declarat că este nevinovat.

Cinci angajaţi de la Primăria Chişinău au fost reţinuţi în data de 25 mai, fiind bănuiţi de corupere pasivă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie a declarat că ofiţerii Anticorupţie au intentat zece dosare penale în care cele cinci persoane reţinute sunt bănuite că ar fi favorizat contra plată urgentarea eliberării actelor pentru darea în locaţiune a încăperilor şi arendarea terenurilor, precum şi pentru darea în exploatare a construcţiilor. 

Potrivit lui Zumbreanu, cea mai mare mită documentată de către procurori în cadrul celor zece dosare este de 12 mii de euro.  La 27 mai Judecătoria Buiucani a Capitalei a eliberat mandate de arestare pe 25 de zile pentru Vlad Coteţ şi inspectorul de stat în construcţii. Câte 20 de zile de arest au primit cei doi intermediari, iar Radul Blaj a fost arestat pentru zece zile.

Amin­tim că la 22 febru­a­rie, curent, CNA, de ase­me­nea, a efec­tuat 18 per­che­zi­ţii la Pri­mă­ria Chi­şi­nău. Ast­fel, 17 per­soane au sta­tut de bănuit. Doi anga­jaţi ai Pri­mă­riei sunt sus­pec­taţi de coru­pere pasivă, iar alte 15 per­soane (fun­cţio­nari ai admi­nis­tra­ţiei publice locale, repre­zen­tanţi ai agenţi­lor eco­no­mici, per­soane fizice) sunt sus­pec­tate de coru­pere activă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii