Doi angajaţi ai ministerului Apărării din autoproclamata republică nistreană, ambii şefi de direcţii, au fost reţinuţi de către colaboratorii Comitetului securităţii din regiune şi puşi sub acuzaţia de „comitere a fraudelor financiare în proporţii deosebit de mari”.

Surse din cadrul ministerului Securităţii au declarat că angajaţii respectivi au pus în aplicare o schemă criminală de delapidare a bunurilor ministerului Apărării, prin care au prejudiciat instituţia cu 420 962 de ruble transnistrene (aproximativ 37 300 dolari SUA).

În timpul audierilor, ambii bănuiţi au refuzat să depună mărturii, făcând trimitere la articolul 23 al Constituţiei locale.

La 18 noiembrie curent, un tribunal din Tiraspol a decis ca ambii bănuiţi să fie arestaţi pe perioada anchetei. 

Comitetul securităţii din regiune a mai comunicat că în prezent au loc investigaţii operative pentru identificarea complicilor, stabilirea mărimii daunelor, dar şi a căilor de comercializare a bunurilor furate. 

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, ambii foşti angajaţi ai ministerului Apărării riscă între 7 şi 12 ani privaţiune de libertate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii